De beste kinderkleding voor dansers 

Voor dansers is danskleding altijd een ‘dingetje’. Wij dansers kunnen best ijdel zijn. We willen er niet onverzorgd, uitgezakt en bezweet uitziet. Dat is vreemd, want van dansen raak je bezweet, zakt je haar uit en zie je er vanzelf onverzorgd uit.

Daarom doen dansers er alles aan om zelfs na een intensieve dans, waarbij het hoofd alle hoeken van de ruimte heeft gezien, er toch nog redelijk goed uit te zien. Het haar wordt strak gevonden, er wordt haarlak gebruikt, de kleding mag geen zweetplekken laten zien, er worden zweet pads gebruikt, enzovoort. Er zijn erg veel trucjes om er toch goed en verzorgd uit te blijven zien, zelfs wanneer de natuur dit niet toe zou laten.

Ook qua danskleding is dit een dingetje. Een wijde joggingbroek kan echt niet meer. Dansers zien er graag trendy, maar ook sexy uit. Bovendien moet een danser goed kunnen bewegen in de kleding, maar moet de kleding tegelijkertijd de bewegingen van de lichaamsdelen goed overbrengen.

Kleding is dus ook een dingetje.

Kinderkleding

Voor kinderen is dit extra last om mooie kinderkleding voor dansers te vinden. De kledingkeuze voor volwassenen is namelijk een stuk uitgebreider dan de keuze in kinderkleding. Volwassen kleding is veel meer trendy dan kinderkleding. Er is bovendien veel meer keus in stijl bij volwassen kleding dan bij kinderkleding. Hoe kunnen jonge dansers toch kinderkleding aanschaffen die trendy en functioneel is bij het dansen?

Het is voor dansers altijd goed om ervaringen te delen, ook qua kinderkleding. Ik heb dus even een rondvraag gedaan naar kinderkleding onder jonge dansers op de dansschool. Halverwege de rondvraag heb ik bovendien ook kleine dansers gevraagd. Kleine dansers blijken namelijk ook kinderkleding te dragen, omdat simpelweg de maten overeenkomen met hun lichaamsmaten. Ik vroeg hen: Waar koop jij goede kinderkleding om in te dansen?

Een veel gehoorde plek waar mooie, trendy én functionele kinderkleding wordt gekocht voor dansers, blijkt Amazingkids.nl te zijn. Een veel gehoord argument is dat er hier ontzettend veel keuze is aan kinderkleding. Een

Copyright 2018 Ardesqo Dancing

ere belangrijke reden is dat met name volwassen liever hun kleding in kleine maten (kinderkleding dus) online koopt, zodat ze niet in een offline winkel door de kinderafdeling hoeven te struinen.

Er werd mij ook verteld dat met name enkele kinderkleding merken erg goed zijn om in te dansen. De kleding van deze merken is iets strakker, maar er zit wel veel stretch in. Wat ook belangrijk is voor veel dansers, is dat de kleding er niet de kinderlijk uitziet, ondanks dat het dus om kinderkleding gaat.

Qua dansschoenen is de keuze makkelijker. De merken waar alle dansers graag op dansen, hebben altijd ook dezelfde schoenen beschikbaar in kleinere kindermaten. Dan kunnen deze dansers dus dezelfde schoenen dragen als dansers met grotere maten en zijn ze niet genoodzaakt om te kiezen om kinderlijke schoenen. Ik heb van geen danser in de dansschool gehoord dat ze kinderlijke kleding willen dragen. Zelfs de kinderen kiezen het liefst voor kleding die er volwassen uitziet.

Weer wat geleerd en weer wat goede tips gedeeld. Ik hoop dat jullie er wat mee kunnen. Heb je zelf een vraag? Deel deze vraag met mij. Dan kan ik deze in een volgende blog proberen te beantwoorden.